Sutra mogući pljuskovi sa grmljavinom

Društvo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti pretežno oblačno vrijeme, a moguća je prolazna kiša i pljuskovi sa grmljavinom.

 

Očekuje se da ujutro bude umjereno do pretežno oblačno, na sjeveroistoku uz malu oblačnost, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

 

Tokom dana preovladavaće promjenjivo vrijeme, od sjeverozapada ka jugoistoku uz povremenu kišu, kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom mogući su u višim krajevima, a biće i sunčanih perioda. Na jugu će biti suvo i pretežno sunčano.

 

Stabilizacija vremena očekuje se krajem večeri i tokom noći na ponedjeljak, 27. april.

 

Duvaće slab vjetar, pretežno istočnih smjerova u sjevernim i centralnim predjelima, a u južnim slab do umjeren jugozapadni.

 

Jutarnja temperatura vazduha od šest do 11, na planinama od četiri stepena, a najviša dnevna od 15 do 20, na sjeveru koji stepen više, a u planinama od 11 stepeni Celzijusovih.

 

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas je sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost, krajem dana ili u večernjim časovima mogući su ponegdje lokalni pljuskovi.

 

Temperatura izmjerena u 14 časova: Bjelašnica šest stepeni, Kalinovik 16, Gacko 17, Bileća i Livno 18, Sokolac, Trebinje i Han Pijesak 19, Sarajevo, Bugojno, Mostar i Neum 22, Mrkonjić Grad i Šipovo 23, Višegrad, Ribnik, Rudo, Srbac, Srebrenica i Foča 24, Bijeljina, Bihać i Novi Grad 25, a Banjaluka, Doboj i Prijedor 26 stepeni Celzijusovih.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *