Ove sedmice odluka o radu predškolskih ustanova

Društvo

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka počeo je anketiranje roditelja radi utvrđivanja broja djece koja bi u narednom periodu dolazila u javne vrtiće, rekla je direktor ovog centra Jelena Kurtinović.

 

Kurtinovićeva je najavila da će rezultate ankete znati krajem ove sedmice, te da od broja prijavljene djece zavisi u koliko će vrtića rad biti organizovan.

 

“Moja pretpostavka je da će rad biti organizovan u četiri vrtića, i to `Marija Mažar`, `Sunce`, `Lana` i `Leptirić`, zbog uslova, ali ćemo sve tačno znati nakon anketiranja”, rekla je Kurtinovićeva.

 

Ona je podsjetila da je s ciljem prevencije širenja virusa korona banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kojem je do 13. marta bilo prijavljeno 111 djece za čije čuvanje nije postojala alternativa, od 16. marta organizovao rad u četiri vrtića – “Marija Mažar”, “Sunce”, “Lana” i “Leptirić”.

 

Kurtinovićeva je rekla da je zbog veoma malog broja djece koju su roditelji slali u ove vrtiće gradski Štab za vanredne situacije 18. marta donio odluku da radi samo jedan dežurni vrtić – “Marija Mažar”.

 

Ona je navela da je ispočetka u ovaj dežurni vrtić dolazio manji broj djece, dvoje ili troje, ali da je ubrzo vrtić pohađalo samo jedno dijete, i to povremeno.

 

“Radili smo sve vrijeme i radimo i sada. Čekamo da dođe do nekakvih promjena. Roditelji treba da budu na oprezu i ako baš nemaju nikakvu opciju, a počinju da rade, da prijave djete. Imamo ovih pet dana da pozovemo sve roditelje, pa ćemo vidjeti koji je to broj”, rekla je Kurtinovićeva i naglasila da će se rad odvijati uz pojačane mjere higijene i zdravstvene zaštite, te da će biti napravljene manje grupe.

 

Štab za vanredne situacije Banjaluka najavio je da će tokom ove sedmice biti donesena odluka o radu predškolskih ustanova.

 

Nakon sjednice banjalučkog Štaba za vanredne situacije, održane u petak, 24. aprila, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da će nakon okončanja anketiranja u javnim i privatnim vrtićima biti utvrđeno koliko bi djece u aktuelnim okolnostima dolazilo u ove ustanove.

 

U Banjaluci je odluka o zatvaranju vrtića i organizovanju donesena 13. marta na osnovu ograničenja koje je usvojio gradski Štab za vanredne situacije u okviru preventivnih mjera na suzbijanju širenja virusa korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *