Pacijent zarazio tri radnika dobojske bolnice

Društvo

Pacijent koji je bio hospitalizovan na Internom odjeljenju dobojske bolnice “Sveti apostol Luka” zarazio je dvije medicinske sestre i jednog tehničara koji su s njim bili u kontaktu, a u ovoj zdravstvenoj ustanovi sumnjaju da se i ljekar sa Neurologije, koji je takođe pozitivan na korona virus zarazio od pacijenta.

 

– Ležao je na Internom pacijent koji nije pokazivao nikakve simptome, tek kada je otišao od nas u inostranstvo gdje mu je urađeno testiranje pokazalo se da je pozitivan na koronu. Sve dok je ležao kod nas nije imao povišenu temperaturu, ni kašalj, ni bili koji simptom koji bi pokazao da je on zaražen – izjavio je Mladen Gajić, direktor bolnice, te dodao da su svi bolnički kontakti sa zaraženim pacijentom testirani i čekaju se njihovi nalazi.

 

– Sa Neurologije nemamo nijednog pozitivnog, znači gdje je ljekar zaražen nemamo od njegovih kontakata nijednog zaraženog, čekamo rezultate za Interno – rekao je Gajić, te istakao da će svi radnici na ova dva odjeljenja biti testirani bez obzira da li su bili ili nisu u kontaktu sa zaraženim kolegama.

 

– Konstatovali smo da su provedene sve epidemiološke mjere i da su ovi slučajevi rezultat rizika posla i posebne osobenosti ovog virusa – kaže Vlado Đurđević, direktor regionalnog centra Instituta za javno zdravlje, pišu Nezavisne novine.

 

Svi zaraženi radnici bolnice su smješteni na Infektivnom odjeljenju sa srednjom kliničkom slikom, navodi Gajić, te podsjeća da su imali slučaj još jednog zaraženog pacijenta koji je boravio na Hirurgiji, ali koji nije zarazio ni ljekare, ni medicinske radnike, kao ni pacijente koji su bili u kontaktu sa njim.

 

Kroz bolnicu dnevno prođe 250 pacijenata, kaže direktor ove zdravstvene ustanove, a 180 kreveta je popunjeno neurološkim, hirurškim i internističkim pacijenti akoji ne mogu biti poslati kući na liječenje.

 

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja nakon sjednice Štaba za vanredne situacije je poručio da nema mjesta za paniku i da je epidemiološka situacija stabilna i pored četiri zaražena sugrađanina, uposlenika bolnice.

 

– Odlučili smo da ćemo identične kao i Republički štab, ništa rigoroznije mjere primijeniti jer nema potrebe za tim. Apelujem na građane da se ne okupljaju za 1. maj – poručio je Jerinić.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *