Završena akcija “Niste sami” u Banjaluci

Društvo

Od četvrtka, 30. aprila više neće biti u funkciji telefonski broj 065 01 02 03 putem kojeg je vršena kućna dostava namirnica i lijekova, s obzirom na to da je omogućeno kretanje svim kategorijama stanovništva.

 

Od 19. marta, kada je Grad Banja Luka pokrenuo ovaj servis u okviru akcije „Niste sami“, evidentirano je 7.725 poziva građana i obavljeno je 4.208 dostava.

 

S obzirom na to da je od ove sedmice dozvoljeno kretanje i licima preko 65 godina, odlučeno je da se obustavi kućna dostava, koja je, posljednjih nešto manje od mjesec i po dana, itekako bila značajna za nekoliko hiljada stanovnika koji, iz različitih razloga, usljed aktuelne epidemiološke situacije nisu mogli izlaziti iz svojih domova.

 

Kroz akciju „Niste sami“, stariji i nemoćni, te lica sa invaliditetom, trudnice i svi u stanju potrebe mogli su naručiti kućnu dostavu osnovnih životnih namirnica, a od kraja marta i lijekova.

 

Banjalučani su bili oslobođeni troškova dostave, a namirnice i lijekove su plaćali po cijenama kao u marketima, odnosno apotekama.

 

 

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *