U vrtićima će biti po petoro mališana u grupi

Društvo

Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka anketirao je roditelje i utvrdio da bi u javne vrtiće u narednom periodu dolazilo 206 djece, rekla je direktor ovog centra Jelena Kurtinović.

 

-Anketa je sprovedena i prijavljeno je 206 djece. O tome ćemo i u pismenoj formi obavijestiti gradonačelnika Igora Radojičića, a usmeno smo ga već obavijestili- rekla je Kurtinovićeva.

 

Kurtinovićeva je rekla da, s obzirom na situaciju i broj prijavljene djece, planiraju da formiraju grupe od po petoro djece, naglasivši da će formirati neku vrstu mreže kako bi se vidjelo u kojim objektima će djeca biti smještena.

 

-Pretpostavljam da će to biti veći objekti jer u njima raspolažemo većim brojem soba, dok, sa druge strane, to trebaju biti objekti i sa većim dvorištima, jer se preporučuje da se što više bude vani – navela je Kurtinovićeva.

 

Ona je rekla da se čekaju odluke nadležnih organa o daljem postupanju i načinu rada vrtića, naglasivši da još nema datuma poslaska, već da je prema odluci Gradskog štaba za vanredne situacije anketa urađena radi utvrđivanja broja djece, a na osnovu čega će biti donesena odluka o radu predškolskih ustanova.

 

Kurtinovićeva je rekla da će roditelji biti obaviješteni putem sajta Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kao i medija.

 

Ona je podsjetila da je s ciljem prevencije širenja virusa korona banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, kojem je do 13. marta bilo prijavljeno 111 djece za čije čuvanje nije postojala alternativa, od 16. marta organizovao rad u četiri vrtića – “Marija Mažar”, “Sunce”, “Lana” i “Leptirić”.

 

Kurtinovićeva je rekla da je zbog veoma malog broja djece koju su roditelji slali u ove vrtiće gradski Štab za vanredne situacije 18. marta donio odluku da radi samo jedan dežurni vrtić – “Marija Mažar”.

 

Ona je navela da je ispočetka u ovaj dežurni vrtić dolazio manji broj djece, dvoje ili troje, ali da je ubrzo vrtić pohađalo samo jedno dijete i to povremeno.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *