Zaraženo pet medicinskih sestara i jedan doktor na UKC-u RS

Društvo

Prisustvo novog virusa korona potvrđeno je kod pet medicinskih sestara i jednog doktora medicine u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske. Testirano je i još 96 zdravstvenih radnika u ovoj zdravstvenoj ustanovi i ovi nalazi su negativni.

 

U okviru aktivnog nadzora u protekla 24 časa testirano je i još 30 zdravstvenih radnika iz zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj čiji nalazi su negativni.

 

Novi virus korona potvrđen je kod jednog zaposlenika i 13 korisnika u domu za starija lica u Derventi, gdje će se sprovesti sve predviđene epidemiološke mjere uključujući testiranja svih zaposlenih i korisnika. U skladu sa procedurom, ovi štićenici su hospitalizovani u Bolnici u Doboju.

 

Novi virus korona potvrđen je i kod jedne korisnice doma za starija lica u Kneževu, gdje su ranije potvrđeni slučajevi novog virusa korona. Testirano je i još osam osoba koje borave i rade u domovima za starija lica iz Doboja, Dervente i Prnjavora i ovi nalazi su negativni.

 

Takođe, testirane su ukupno 34 osobe iz lokalnih karantina ili objekata za izolaciju uključujući i osoblje i ti nalazi su takođe negativni. Testirano je i 16 inspektora i ovi nalazi su takođe negativni.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen je 891 slučaj virusa korona, od posljedica COVID 19 preminulo je 37 osoba, a oporavila se 381 osoba.

 

U Republici Srpskoj do sada je na novi virus korona (SARS-CoV-2) testirano ukupno 13.778 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *