U bolnicama na liječenju 193 pacijenta, u izolaciji 189 osoba

Društvo

U Univerzitetskom kliničkom centru RS trenutno se liječi ukupno 109 osoba sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa, podaci su Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

 

Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 35 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata.

 

Kod dva pacijenta zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a sedam osoba je na neinvanzivnom modu mehaničke ventilacije.

 

Na odjelu stare hirurgije je 20 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na odjelu pulmologije je 39 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

 

U Bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuto je 55 pacijenata sa COVID 19 oboljenjem, u Opštoj bolnici Trebinje osam osoba, u Bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu jedan pacijent, u Bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru osam pacijenata, u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri pacijenata i u bolnici Gradiška je zbrinuto ukupno osam pacijenata.

 

– Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome COVID-a 19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalaze se 182 osobe, u Studentskom domu u Trebinju dvije osobe, u Domu učenika u Bijeljini jedna osoba i u Domu učenika u Doboju četiri osobe – navode iz ministarstva.

 

U objektima za izolaciju u Zvorniku, Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

 

Trenutno je u Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno 4.017 osoba, a nadzor je završen kod 25.256 osoba.

 

Na sedam graničnih prelaza u RS je tokom protekla 24 časa ušlo ukupno 140 osoba, dok je 135 osoba izašlo iz karantina i upućene su u lokalne karantine u opštinama, a trenutno se u karantinima na sedam graničnih prelaza nalazi ukupno 15 osoba.

 

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske još jednom podsjeća građane da se strogo pridržavaju propisanih mjera u cilju suzbijanja širenja novog virusa korona.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *