Negativni uzorci testirani u KCUS

Društvo

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u posljednja 24 sata testirana su 462 uzorka na prisustvo korona virusa.

 

Prema riječima direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, svi uzorci su bili negativni.

 

Opšta bolnica “Prim. dr Abdulah Nakaš” u Sarajevu od danas se postepeno vraća na stari režim pružanja zdravstvenih usluga sekundarnog nivoa zdravstvene zaštite, a prema preporuci kantonalnog Kriznog štaba i s obzirom da posljednjih dana nema zabilježenih slučajeva virusa korona.

 

Trijažni punktovi na ulazu u ustanovu i dalje ostaju i radiće svaki dan 24 časa.

 

Pacijenti koji dolaze u Opštu bolnicu trebaju imati uputnicu iz Doma zdravlja ili Zavoda za hitnu medicinsku pomoć i popunjen epidemiološki anketni upitnik, navodi se u saopštenju Opšte bolnice.

 

Ambulante i kabineti specijalističko-konsultativne i dijagnostičke zdravstvene zaštite primaće pacijente svakim radnim danom prema rasporedu koji je bio prije proglašenja stanja elementarne nepogode.

 

Za ovaj pregled pacijentima je potrebna uputnica iz primarne zdravstvene zaštite.

 

Pacijenti kojima ljekar specijalista na kabinetu indicira hitan prijem obavezno će biti testirani na kovid-19 serološkim testom, koji će se raditi u Opštoj bolnici.

 

Inače, hospitalizacija elektivnih pacijenata putem kabineta vršiće se svaki radni dan.

 

Prostor izolatorijuma, gdje je inače smješteno Odjeljenje pedijatrije, vraća se u prvobitne namjene kao i Odjeljenje za neurologiju. Izuzetak je Odjeljenje za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju koje će početi s radom nakon prestanka stanja elementarne nepogode.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *