U Banjaluci podijeljeno 4.500 paketa sa životnim namirnicama

Društvo

Od izbijanja epidemije korona virusa do danas, više od 4.500 paketa sa osnovnim životnim namirnicima podijeljeno je ugroženim sugrađanima, a akcija će biti nastavljena i u narednim danima, podjelom još oko 2.000 paketa, potvrđeno je u Centru za socijalni rad.

 

Kako se navodi iz ove ustanove, podjela paketa za socijalno ugrožene kategorije stanovništva je počela 24. marta i obuhvatila je oko 13.500 stanovnika našeg grada.

 

– Na početku akcije “Niste sami”, uspostavljene su telefonske linije na koje se javio veliki broj sugrađana kojima je potrebna pomoć u hrani i higijenskim sredstvima, kao i psihološka pomoć. Svi paketi su podijeljeni na kućne adrese građana uz pomoć radnika Centra za socijalni rad, zatim kolega iz Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te predsjednika i članova savjata mjesnih zajednica – rekla je Irena Joldžić, direktor Centra za socijalni rad.

 

Kako najavljuju, Centar za socijani rad će ovu akciju nastaviti i u narednom periodu kada će biti podijeljeno dodatnih 2.000 paketa pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva. Pakete je obezbijedio Grad Banja Luka, a građani se mogu javiti na kontakt telefone broj: 051/328 510, 051 328 511.

 

Tokom epidemije korona virusa, u akciji “Niste sami”, putem humanitarnog broja koji je bio u funkciji do 29. aprila, Grad Banja Luka organizovao je besplatnu dostavu namirnica i sredstava za higijenu za sve ugrožene kategorije stanovništva, a potom i besplatnu dostavu lijekova za sve sugrađane starije od 65 godina, jer im je bilo onemogućeno kretanje. Ovu akciju pomogle su brojne društveno odgovorne kompanije.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *