Postavljen tunel za dezinfekciju u UKC RS

Društvo

U Univerzitetskom kliničkom centru RS danas je postavljen prvi mobilni tunel za dezinfekciju, a koji je ustanovi doniralo preduzeće “Kosmos” iz Banjaluke, koje je i proizvelo ovaj tunel. Riječ je o donaciji vrijednoj 20.000 KM, rečeno je iz UKC RS.

 

Donaciju je od direktora “Kosmosa” Dušana Vještice primio generalni direktor UKC RS Vlado Đajić, u prisustvu ministra energetike i rudarstva RS Petra Đokića.

 

Kako ističu, tunel za dezinfekciju olakšava borbu protiv virusa korona, a funkcioniše na principu senzora i potpuno je siguran za zdravlje ljudi. Njegova osnovna namjena je potpuna dezinfekcija ljudi i predmeta koji prođu kroz tunel.

 

Mobilni dezinfekcioni tunel je novi proizvod na domaćem tržištu i rezultat je rada stručnog tima “Kosmosa”.

 

– Tunel je namijenjen za masovnu dezinfekciju i dekontaminaciju osoba i predmeta. Dobrim tehničkim rješenjem omogućen je pristup i nesmetan prolaz osoba sa posebnim potrebama, kao i pacijenata sa pratećim osobljem – podaci su ovog preduzeća.

 

Pogodan je za ugradnju i instaliranje ispred objekata za masovno okupljanje ljudi, a gdje postoji potreba za masovnom dezinfekcijom uz nesmetan protok ljudi, bez stvaranja redova i nepotrebnog zadržavanja, a imajući u vidu obavezu poštovanja socijalne distance. Tunel se posebno preporučuje za bolnice, škole, privredna društva, trgovačke centre, logističke centre i druge objekte iste ili slične namjene.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *