Radojičić: Privatni vrtići imaju pravo na podsticaje Grada

Društvo

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da privatni vrtići, kao i ostale privatne firme u drugim djelatnostima, mogu da ostvare pravo na podsticaje koje je grad raspisao već na aprilskoj sjednici gradske Skupštine, kao što je pravo na komunalne takse i slično ili subvencionisanje kamata za kredite.

 

Radojičić je naveo da se privatni vrtići vode kao i druge privatne firme, bez obzira što se bave veoma važnom djelatnošću i što više od 2.000 djece pohađa privatne predškolske ustanove.

 

On je pojasnio da, kada je riječ o mogućnosti da ostvare pravo na uplatu poreza, doprinosa i minimalne plate, ta prava se ostvaruju na nivou Republike.

 

– Na republičkom nivou je sada da se odluči oko subvencionisanja, ne samo privatnih vrtića, nego niza različitih djelatnosti koje su ostale sa strane i koje su se doslovno ugasile u toku marta, aprila i maja, a nisu bile formalno ni zabranjene- rekao je Radojičić.

 

On je dodao da je status ovih preduzeća, s obzirom na to da je riječ o dugačkom spisku različitih djelatnosti, predmet intenzivne komunikacije lokalnog sa republičkim nivoom.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *