Punoljetnim građanima turistički vaučer od 100 KM

Društvo

Ministarka trgovine i turizma Suzana Gašić prisustvovala je danas sastanku sa predstavnicima turističkih agencija, ugostitelja – pružaoca usluge smještaja i Područne privredne komore Banjaluka, na kojem je razgovarano o mogućnostima uvođenja turističkih vaučera za subvencionisano plaćanje smještaja u Republici Srpskoj.

 

Razgovarano je o načinu i uslovima korišćenja vaučera, kriterijumima za dodjelu vaučera, kao i drugim pitanjima od značaja za realizaciju ovog projekta.

 

Potvrđeno je da će biti raspisan javni poziv posredstvom kojeg će se dostavljati prijave radi učešća u realizaciji dodjele vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smještaja u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj, kao i javni poziv koji će biti upućen građanima koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srpske.

 

Pravo učešća na javnom pozivu imaće ugostitelji i turističke agencije koji ispunjavaju određene uslove koji će biti navedeni podzakonskim aktom, a pravo na prijavu za dodjelu vaučera imaće svaki punoljetni građanin koji ispunjava uslove koji će biti propisani podzakonskim aktom.

 

-Vaučer u iznosu od 100 КM korisnik će moći jednom u toku 2020. godine koristiti za plaćanje usluge smještaja u ugostiteljskom objektu za smještaj van mjesta njegovog prebivališta. Novac za subvencionisanje smještaja u ugostiteljskim objektima u Republici Srpskoj biće obezbijeđen iz Кompenzacionog fonda Republike Srpske – saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma RS.

 

Na sastanku, koji je održan u prostorijama Područne privredne komore Banjaluka, istaknuto je da je cilj uvođenja vaučera podsticanje razvoja turizma u Republici Srpskoj i podrška ovoj grani privrede, kao i motivisanje domaćih turista da godišnji odmor provedu u svojoj zemlji.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *