U Prijedoru koronom zaražena dva starija muškarca

Društvo

U Prijedoru je korona virus u poslednja 24 sata potvrđen kod dva starija muškarca.

 

Ovo je saopštio gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković nakon današnje sjednice Štaba za vanredne situacije.

 

-Od jednog od njih supruga je ranije bila zaražena i vjerovatno je veza sa tim, ali kontakti su u izolaciji i utvrdiće se i stanje kontakata- izjavio je on.

 

Đaković je dodao da su u Prijedoru 24 osobe trenutno pozitivne na korona virus, te da je 19 oporavljenih i 11 preminulih. Pod zdravstvenin nadzorom su 44 osobe, a 1.874 su izašla iz zdravstvenog nadzora.

 

-Danas je u higijensko-epidemiološkoj službi testirano 80 studenata koji će se vratiti u studnetski dom “Nikola Tesla” i prije povratka svi studenti moraju biti testirani-rekao je Đaković.

 

On je naveo da je na kovid odjeljenju bolnice “Doktor Mladen Stojanović” iz Prijedora 16 zaraženih osoba. Od njih je 13 iz Prijedora, po jedan pacijent je iz Kostajnice, Kozarske Dubice i Novog Grada.

 

-Svih 16 su stabilnog zdravstvenog stanja, jedna osoba je u izolaciji i čekaju se rezultati testa – kaže Đaković.

 

On je saopštio da je u toku prošla 24 sata kažnjeno osam Prijedorčana koji nisu nosili zaštitne maske.

 

Đaković je podsjetio da je kao karantnin u Prijedoru korišten Hotel Prijedor.

 

-Pošto je karantin u Hotelu Prijedor zatvoren obavljeni su razgovori sa vlasnikom hotela i želim javno da pohvalim vlasnika hotela Marka Stjepanovića koji je samo zatražio da mu se plate komunalni troškovi, odnosno struja, voda i odvoz otpada jer tada uopšte hotel nije radio, a za naknadu ništa ne traži. Važno je da niko od osoba koje su bile u karantinu u hotelu nije zaražen, hotel je dezinfikovan, očišćen i vraćen u početno stanje. Vlasnik hotela Prijedor se zaista ponio časno u ovoj situaciji jer nije tražio nikakve naknade za veliku uslugu koju je pružio gradu – ističe Đaković.

 

srpskainfo.com

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *