Lokalna uprava Čelinac tvrdi da Kurtinović nije znao da je zaražen

Društvo

Lokalna uprava Čelinac reagovala je na tekst portala Istinito, tvrdeći da predsjednik Skupštine Dejan Kurtinović prilikom obilježavanja dana i krsne slave opštine, nije znao da je zaražen virusom korona.

 

– Dan i slava opštine Čelinac, Sabor Svetog Arhangela Gavrila, obilježen je 25. i 26. jula (subota i nedjelja). U subotu, 25. jula, održana je svečana sjednica Skupštine opštine Čelinac uz poštovanje svih naloženih mjera (poštovanje ograničenja brojnosti javnog okupljanja, socijalna distanca, nošenje zaštitnih maski svih prisutnih). U nedjelju, 26. jula prelomljen je slavski kolač u hramu Svetog Arhangela Gavrila, a zatim služen parastos i položeni vijenci palim borcima.
Predsjednik Skupštine opštine Čelinac Dejan Kurtinović blage simptome bolesti osjetio je u ponedjeljak 27. jula, kada je i testiran, a pozitivni rezultati testa stigli su dan kasnije, u utorak 28. jula. Navedena dva dana Kurtinović provodi u kućnoj izolaciji, te se ovaj status nastavlja i nakon dobijenih rezultata PCR testa – navedeno je u saopštenju iz kabineta načelnika opštine Čelinac.

 

U tekstu Iako je pozitivan, predsjednik SO Čelinac bio na fešti umjesto u izolaciji?! navedeno je da se Kurtinović nije pridržavao mjera zaštite i da je bio pozitivan na korona virus tokom obilježavanja Dana i krsne slave opštine.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *