U Republici Srpskoj još 59 oboljelih od Covid 19, preminuo Banjalučanin

Društvo

Muškarac iz Banjaluke srednje životne dobi, kod kojeg je potvrđen virus korona, preminuo je, dok je Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u posljednja 24 sata prijavljeno 59 novih slučajeva zaraze virusom korona.

 

Kako je saopšteno iz Instituta, u posljednja 24 sata testirana su 534 laboratorijska uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod 34 muške i 25 ženskih osoba, od kojih je 15 mlađe, 33 srednje i 11 osoba starije životne dobi.

 

Prema mjestu prebivališta, 25 osoba je iz Banjaluke, pet iz Šipova, četiri iz Trebinja, po tri iz Zvornika i Foče, po dvije iz Bijeljine, Čajniča, Modriče i Nevesinja i po jedna iz Gacka, Rogatice, Petrova, Doboja, Čelinca, Mrkonjić Grada, Laktaša, Gradiške, Ribnika, Novog Grada i Kotor Varoša.

 

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 9.107 slučaja virusa korona, a preminule su ukupno 297 osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

Od početka pandemije oporavilo se ukupno 6.098 osoba, a testirano je ukupno 77.728 osoba.

 

Ukupan broj hospitalizovanih u Reublici Srpskoj je 172, u Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske 54, a u opštim bolnicama 118 .

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *