RTRS: IPSOS nije istraživao javno mnjenje u Banjaluci!

Društvo

Agencija za ispitivanje javnog mnjenja Ipsos strategic marketing, sa sjedištem u Beogradu, nije radila istraživanje o predizbornom rejtingu političkih stranaka i kandidata u Banjaluci, prenosi RTRS.

 

Povodom objavljenih rezultata istraživanja javnog mnjenja u Banjaluci, prema čijim rezultatima je kandidat PDP i opozicije za gradonačelnika Banjaluke Draško Stanivuković u značajnoj prednosti pd 10,7% u odnosu na kandidata SNSD i vladajuće koalicije Igora Radojičića, koje su danas objavili pojedini mediji, Javni servis je kontaktirao Srđana Bogosavljevića, direktora Ipsosa, koji je rekao da ova beogradska agencija nije autor spornog istraživanja.

 

– Kad je o Banjaluci riječ, posljednje istraživanje predali smo klijentu prije dva mjeseca, a rezultati su potpuno drugačiji od onoga što se danas moglo vidjeti u nekim medijima u Republci Srpskoj, rekao je Bogosavljević.

 

Zanimljivo je da je RTRS požurio da demantruje tačnost Ipsosovog istraživanja, prije nego što je provjerio validnost informacije, budući da Ipsos, kao globalni lider u istraživanju tržišta, posluje u 90 zemalja.

 

Prema našim saznanjima, istraživanje javnog mnjenja u Banjaluci proveo je IPSOS sa sjedištem u Sarajevu i to za jednu međunarodnu organizaciju.

 

Dakle, bogosavljević je rekao istinu, beogradski IPSOS nije radio istraživanje, ali je RTRS – Javi radio-televizijski servis Repulike Srpske još jednom obmanuo svoje gledaoce, čitaoce i slušaoce!

 

Istinito

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *