BEZOBRAZNO: Plata direktora banjalučke Toplane veća od Dodikove!

Društvo

Plata Miće Milovanovića, direktora banjalučke Toplane koja godinama grca u dugovima, iznosi nevjerovatnih 8.000 maraka.

Prema zvaničnim podacima, banjalučka Toplana završila je 2016. godinu sa dugom od 85 miliona maraka.

Dobro upućeni u stanje u Toplani tvrde da su njene obaveze prema dobavljačima daleko veće od prikazanih i da je dug, samim tim, daleko veći. Prema našim saznanjima, on premašuje i 95 miliona maraka.

Tri i po miliona Toplana duguje Ideal kompani, od koje je pod izgovorom pozajmice, nezakonito nabavljala mazut prošle godine. Takođe, u iznos od 85 miliona nije uračunat ni dug za nabavku sječke za rejonske toplane koje rade od prošle godine.

Grad i dalje nema rješenje za problem postojeće Toplane, a uveliko se priprema za gradnju nove.

To ipak ne sprečava aktuelnog vršioca dužnosti direktora Toplane, Miću Milovanovića, da sebi isplaćuje nerealno visoku platu koja iznosi oko 8.000 KM.

Milovanović ima ugovoreni iznos plate od 4.200 KM i dodatak od 1.620 KM, što uz dodatak na minuli rad, i sve ostale prinadležnosti (topli obrok, regres, zimnica, ogrev, prevoz…) o kojima većina radnika u Republici Srpskoj može samo da sanja, iznosi fantastičnih 7.951,90 KM.

Poređenja radi, plata predsjednika Republike Srpske, Milorada Dodika, sa svim dodacima, iznosi oko 5.000 KM

Čime je Mićo Milovanović zaslužio ovako visoka primanja?

Ovo je pitanje za gradonačelnika Banjaluke Igora Radojičića, koji je spriječio izbor Milovanovića u još jedan direktorski mandat, ali ga je ostavio na mjestu vršioca i nakon isteka zakonskog roka.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *