Dekan Pravnog fakulteta podnio tužbu protiv Univerziteta

Društvo

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Banjaluci Vitomir Popović podnio je danas tužbu Okružnom sudu protiv ovog univerziteta, jer smatra da su prilikom izbora rektora učinjene brojne povrede zakonskih propisa i Statuta.

Popović u tužbi navodi da mu Univerzitet nije dostavio odluku o izboru rektora čak ni na njegov zahtjev, iako je bio obavezan s obzirom na to da je kao fizičko lice učestvovao u postupku izbora rektora, saopšteno je sa Pravnog fakulteta.

On ističe da je za izbor rektora u Senatu Univerziteta glasao i predstavnik Visoke škole unutrašnjih poslova iako nije imao pravo glasa s obzirom na to da je ova škola u sastavu Ministarstva unutrašnjih poslova i da je samo pridruženi član Univerziteta.

Popović u tužbi osporava i zastupljenost studenata u Senatu Univerziteta prilikom donošenja odluke o izboru rektora, te tvrdi da u Senatu nisu ravnopravno zastupljeni ni svi fakulteti ni svi ciklusi studija.

On je od Okružnog suda u Banjaluci zatražio da se radi zaštite javnog interesa odloži izvršenje odluke Senata o izboru rektora do donošenja pravosnažne presude nadležnog suda.

Početkom maja ove godine za rektora banjalučkog Univerziteta izabran je Milan Mataruga.

Atv

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *