Banjaluka: Zvanično počela gradnja TC “Delta planet“ od 70 miliona evra

Društvo

U Banjoj Luci juče je položen kamen temeljac za izgradnju tržnog centra “Delta planet”, beogradske kompanije “Delta holding”. Investicija je vrijedna 70 miliona evra i kako najavljuju nadležni, donijeće 2.500 novih radnih mjesta.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao događaju, kazao je da je grad u kojem se dešavaju ovako velike investicije – srećan grad.

-Banja Luka u kontekstu razvoja, ne samo glavnog grada Republike Srpske već i kao regionalnog centra, ovim dobija upravo onaj sadržaj koji mu treba. Dakle, da smo regionalni, trgovinski, ugostiteljski i turistički centar u koji će sada dolaziti građani iz cijelog regiona i zbog Delta šoping centra – rekao je Radojičić.

On je naglasio značaj ove investicije za otvaranje velikog broja radnih mjesta.

-Sa svakog aspekta, finansijskog, regionalnog, političkog, zaposlenosti ovo je izuzetna stvar i želim svaku sreću investitorima u realizaciji, te da se sve završi u predviđenom roku – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

Za budući tržni centar na Banjalučkom polju, kamen temeljac položili su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i viši potpredsjednik za operativne poslove “Delta Holdinga” Dejan Jeremić.

Tržni centar imaće površinu od 62.500 metara kvadratnih. U sklopu šoping-mola naći će se svjetski poznati brendovi, od kojih se neki i prvi put predstavljaju na ovom tržištu.

Osim velikog broja novih radnji, šoping-mol će u svom sastavu imati i veliki bioskop na 1.500 metara kvadratnih sa pet bioskopskih sala, kao i supermarket, dio sa restoranima i oko 1.000 parking mjesta.

Otvaranje je planirano za jesen naredne godine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *