Uslovi za vožnju povoljni, na granicama bez većih zadržavanja

Društvo

Uslovi za vožnju u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su povoljni, a vozačima se savjetuje da zbog visoke dnevne temperature putovanja na duže relacije planiraju u ranim jutarnjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Na auto-putu Gradiška-Banjaluka izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog postavljanja led markera u tunelima “Laktaši” i “Klašnice”.

Vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Prnjavor zbog radova na izgradnji auto-puta Banja Luka-Prnjavor.

Na ovoj dionici saobraćaj će se do 31. avgusta odvijati u oba smjera sa ograničenjem brzine kretanja vozila do 20 i do 40 kilometara na čas, a moguće su i povremene obustave saobraćaja zbog izlaska građevinske mehanizacije na put.

Na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice na lokalitetu Mahovljanske petlje zbog izgradnje vijadukta dolazi do obustave saobraćaja u vremenu od 23.00 do 5.00 časova u maksimalnom trajanju do 30 minuta.

Zbog radova izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na raskrsnici u Milićima, kao i kroz Trebinje, te na dijelu magistralnog puta Brčko-Bijeljina u rejonu LJeljenče.

Na regionalnom putnom pravcu Karanovac–Kneževo, u mjestu Rađići, došlo je do ulegnuća kolovoza, zbog čega se saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Na području opštine Srebrenica zbog rekonstrukcije kolovoza izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. Radovi su počeli krajem maja i trajaće četiri mjeseca.

Na području grada Banjaluka od danas od 18.00 časova do 10. jula do 5.30 časova biće obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića, od Trga srpskih vladara do Ulice Marije Bursać, gdje je određena pješačka zona.

Zbog sanacije klizišta do 15. jula na snazi je obustava saobraćaja na lokalnom putu Bočac-Agino selo, na lokalitetu Panića okuka zbog čega se autobuski saobraćaj odvija otežano.

Na području FBiH danas će do 13.30 časova zbog deminiranja terena dolaziti do povremenih polučasovnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Stolac-LJubinje.

Radovi su aktuelni na putnim pravcima Gromiljak-Blažuj, Vrapčići-Bišće Polje, Simin Han-Kalesija i Poriče-Kupres, kao i na magistralnom putu na području Živinica.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *