Banjaluka: Sanju i Vukosavu ponovo hoće da deložiraju iz stana!

Društvo

Nakon što je 3. jula otkazana deložacija Sanje Popović i njene majke Vukosave iz stana u kome žive više od 40 godina u naselju Starčevica, sudija banjalučkog Osnovnog suda Rajfa Đumišić ponovo je zakazala deložaciju za 13. juli.

Sanja Popović i njena majka Vukosava tvrde da su žrtve “lokalnih moćnika i korumpiranog sudstva”. Njihov stan od 93 kvadrata, vrijedan oko 150.000 KM, prodat je na licitaciji Osnovnog suda Banja Luka za manje od 30.000 maraka.

Svemu je prethodila presuda Okružnog suda Banjaluka po kojoj su Popovići morali da plate 9.000 KM za ulaganja Janku triviću, koji je u njihovom stanu živio nekoliko godina poslije rata. Pošto troškovi nisu plaćeni, narasle su kamate pa je iznos gotovo udvostručen.

Podršku ovoj banjalučkoj porodici tokom prethodnog pokušaja deložacije dale su brojne nevladine organizacije, narodni poslanici u NSRS, odbornici u gradskoj skupštini i druge javne ličnosti.

Ponovna deložacija je zakazana za četvrtak, 13. jula u 10.00 časova, a očekuje se dolazak i podrška više građana Banjaluke i predstavnika političkih i društvenih organizacija.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *