Nema novca za isplatu penzija zaslužnim sportistima

Društvo

Penzije za posljednja tri mjeseca, koje zaslužnim sportistima republike Srpske trebalo da isplati Ministarstvo sporta, ne liježu na račune jer Ministarstvo finansija RS nema para, saznaje Istinito.

Banjaluka se nekada ponosila svojim olimpijcima, svjetskim, evropskim prvacima u mnogim sportovima. Sa razlogom je nosila naziv “grad sporta” u bivšoj Jugoslaviji. Rukomet, boks,ali i drugi sportovi, proslavili su ovaj grad širom planete.

Marijan Beneš, Slađa Golić, Anton Josipović, Abas Arslanagić, Milorad Karalić… Dobili su “zlatni slavoluk” u sportskoj dvorani “Borik”. Dobili su i ulicu Olimpijskih pobjednika. I dobili su nacionalna sportska priznanja, penzije koje su im trebale omogućiti pristojan život.

Međutim, ova vlast koja ih koristi samo kada im trebaju da ih pokažu strancima, zaboravila je jedno – da im te penzije treba isplaćivati.

I dok se za predsjednika RS Milorada Dodika iz budžeta nađe za novi automobil i potroši 60 hiljada eura narodnih para, za sportiste novca nema.

Posljednje tri penzije, koje bi trebalo da isplati Ministarstvo sporta RS, ne liježu na račune jer Ministarstvo finansija RS, iako nas ubjeđuje da smo skoro u budžetskom suficitu, nema para.

Zoran Tegeltija, ministar finansija RS prije pola mjeseca na konferenciji za medije objavi samo njemu znane i jasne podatke kako građani RS nikada bolje nisu živjeli.

I u pravu je. Onih njegovih skoro 200 savjetnika u ministarstvu i nije. Našli su se ljudi u pravoj stranci i u pravo vrijeme.

Sportisti sa početka priče očigledno nisu podobni partijski članovi.Za njih i ne mora biti. Ili ih valjda vlast trenira da tri mjeseca prežive bez marke.

Ante Josipović, dobitnik zlatne olimpijske medalje u boksu, nije bio raspoložen za komentare.

– Zovemo svaki dan Vladu RS. Obećaju nam svaki dan da će sve biti riješeno “sutra”. Eto, to sutra traje tri mjeseca, kazao je Josipović za “Istinito”.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *