HET za slavu preduzeća naručio najskuplja pića i birana jela (VIDEO)

Društvo

HET za slavu naručio skupocjena pića i najbolja jela – od “Džek Denijelsa” do 25 kilograma hobotnice, iako je dobit ovog preduzeća pala za 115.161 KM – podaci su iz istraživanja portala Capital.ba i organozacije Transparency International u BiH o trošenju sredstava javnih preduzeća.

Upravu Hidroelektrana na Trebišnjici ne brine što im je prošlogodišnja dobit pala za 115 hiljada KM, već se pripremaju za slavu za koju su naručile raskošna jela i vrhunska pića, poput desetina kilograma hobotnice, lignji i najboljeg viskija.

Trpeza je spremna, kao i tender. Spisak namirnica koje Hidroelektrane na Trebišnjici pripremaju za slavu je podugačak, a pred gostima će se, između ostalog, naći i 30 kilograma lešo jagnjetine, kao i 42 kilograma pečene, ali to nije sve.

U tenderskoj dokumentaciji, koja je u našem posjedu, Hidroelektrane na Trebišnjici traže da im se isporuči 20 kilograma pečene teletine, deset kilograma pilećeg i telećeg rolata, a kao predjelo biće servirano 13 kilograma pršuta, 12 kilograma tvrdog punomasnog sira, deset kilogarama kulena…

Između „hladne“ i „vruće“ plate služiće se 60 litara teleće čorbe.

Za izbirljivija nepca tu je „morska“ alternativa, odnosno 25 kilograma hobotnice, 35 pakovanja plodova mora i deset kilograma lignji.

Iako je slava, kolača neće biti mnogo – tek deset kilograma i to onih „siitnijih“. Ako gosti ne vole šećer, onda svakako vole dobro kapljicu, jer Hidroelektrane spremaju bogatu ponudu pića koju predvodi 11 paketa „Vranca“ i isto toliko paketa „Žilavke“.

Na stolu će bit i četiri litre „Chivasa“, četiri litre „Jacka Daniel’sa“, šest litara „kruške“, pet litara „gorkog lista“ i četiri litre „štoka“.

{youtube}qKeBOc-aZn8{/youtube}

Transparency International u BiH i CAPITAL

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *