Kolovozi pretežno mokri i klizavi

Društvo

U BiH saobraćaj se odvija po pretežno mokrim i klizavim kolovozima, vidljivost je, usljed magle, smanjena u višim predjelima, u kotlinama i duž rijeka, a na dionicama u usjecima i pored kamenih kosina neophodan je oprez zbog odrona zemlje i kamenja na kolovoz, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Zbog obilježavanja istorijskog događaja “Odbrana zapadnih granica Republike Srpske i BiH od hrvatske agresije” saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila na dionici magistralnog puta Novi Grad-Kostajnica, naselje Tunjica, opština Novi Grad, danas od 9.00 do 11.00 časova.

Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na alternativni putni pravac, put preko Mešinovaca.

Zbog sanacije tunela Kalovita brda, na dionici magistralnog puta LJubogošta- Pale, saobraćaj je u tunelu potpuno obustavljen i odvija se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog izgradnje kanalizacione mreže na dionici magistralnog puta Bijeljina- Glavičice /ulice 27. marta i Srpske vojske u Bijeljini/ saobraćaj je obustavljen za sva vozila. Saobraćaj teretnih vozila odvija se isključivo obilaznicom, dok se putnička vozila preusmjeravaju na gradske ulice.

Na regionalnom putu Površnice-Lopare zbog sanacije klizišta saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo.

Zbog izgradnje vijadukta “Mahovljani” na auto-putu Banjaluka-Doboj, dionica Banjaluka-Prnjavor, petlja “Mahovljani” zatvorena je za sav saobraćaj, a vozači mogu koristiti petlju “Aleksandrovac”.

Još traju radovi na izgradnji vijadukta na dionici magistralnog puta Nova Topola-Klašnice, lokalitet Mahovljanske petlje, i od 23.00 do 5.00 časova na snazi su obustave saobraćaja do maksimalno 30 minuta, najviše četiri puta tokom ovog perioda.

Režim odvijanja saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor, zbog regulisanja ulaza i izlaza na magistralni put vozila gradilišta angažovanih na izgradnji auto-puta Banjaluka-Prnjavor, u periodu od 7.00 do 19.00 časova.

Zbog deminiranja terena na radilištu Klakari Donji 12 i Klakari Donji 13 na magistralnom putu Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 18.00 časova saobraćaj će se odvijati tako što će 30 minuta trajati obustave, a 10 minuta propuštanja.

Zbog radova na bušenju i miniranju terena na dionici magistralnog puta Rogatica-Ustiprača u mjestu Dub na snazi su povremene obustava saobraćaja od pet do 15 minuta u periodu od 9.00 do 10.00 i od 14.00 do 17.00 časova.

Na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu LJubačevo, i dionica Ukrina-Gornja Vijaka, saobraća se jednom trakom, naizmjenično zbog aktiviranog klizišta.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Za međunarodni promet vozila privremeno su otvoreni granični prelazi Duži-Imotica, Orahov Do-Slano i Hadžin Potok-Bogovolja.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *