Prodanovićev dolazak zvornički ljekari ocijenili provokacijom

Društvo

Nakon pojavljivanja hirurga Lazara Prodanovića u zvorničkoj Opštoj bolnici došlo je, kako nezvanično saznaje “EuroBlic”, do negodovanja radnika koji su ovaj čin ocenili provokacijom.

Niko od doktora koji su učestvovali u protestima nije hteo da daje izjave, ali nezvanično tvrde da nije bilo nikakvog incidenta.

– Oni će se sigurno, kada čuju suprotnu stranu, oglasiti saopštenjem. Prodanović, koji je bio u pratnji pravnika i pomoćnika direktora, tvrdio je da je on došao na mesto načelnika Hirurškog odeljenja, ali oni su to doživeli kao provokaciju, jer nisu videli nikakvu pismenu potvrdu tih tvrdnji – rekao nam je izvor iz Opšte bolnice dodajući da lekari obavljaju sve svoje redovne zadatke na poslu.

Sa druge strane, vršilac dužnosti direktora Opšte bolnice, Jovan Okuka, tvrdi da se desio incident i da je on otišao u policiju da da izjavu.

– Ovu situaciju može rešiti samo Vlada Republike Srpske i ja kao direktor – rekao je kratko Okuka.

Više detalja o ovom slučaju on je najavio nakon završetka posete policiji.

Podsetimo, lekari su proteklih sedmica protestovali zbog smene direktora Milorada Drljevića i postavljanja Jovana Okuke za vršioca dužnosti.

Tvrdili su da iza ove smene stoji Lazar Prodanović, poslanik SNSD u Parlamentarnoj skupštini BiH. Smatraju da je razlog svemu što Drljević nije hteo da šalje pacijente u Prodanovićevu privatnu kliniku u Bratuncu.

Nakon razgovora delegacije lekara i gradonačelnika opštine Zvornik s predsednikom Srpske Miloradom Dodikom u javnost je procurela informacija da će u roku od mesec dana Okuka biti razrešen, te da će na njegovo mesto doći neko ko je prihvatljiv i za Vladu Srpske i za pobunjene radnike.

blic.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *