Oteo djevojku nakon saslušanja zbog krađe

Hronika

Mostarska policija traga za dvadesetsedmogodišnjim Aldinom Štekom iz Mostara koji je noćas kidnapovao djevojku i to odmah nakon što je izašao iz policijske stanice u kojoj je saslušavan zbog krađe.

Kako je potvrđeno za Faktor, noćas se na južnom izlazu iz Mostara odvijala prava drama, kada je Šteko presreo vozilo u kojem je bila dvadesetjednogodišnja A. F., a navodno djevojka sa kojom je bio u vezi.

Nakon što je zaustavio automobil, djevojku je nasilno izvukao iz vozila, navodno ju je udario nekoliko puta i ugurao je u svoj automobil te odvezao u pravcu Blagaja.

Policiji je sve prijavila njena prijateljica M. L., koja se našla na mjestu događaja.

Aldin Šteko je krajem prošle sedmice uhapšen, ali je pušten na slobodu, iako mu se na teret stavlja čitav niz krađa, pokušaj razbojništva, pucnjava.

Tako, prošle sedmice je prijavljeno kako je zatečen u pokušaju krađe akumulatora s vozila u mjestu Vojno u Mostaru.

Vlasnik vozila ga je uhvatio na djelu ali je Šteko, nakon što ga je primijetio, repetirao pištolji i pobjegao. Sat kasnije patrola policije je u mjestu Potoci zatekla kako pokušava ukrasti akumulator sa kamiona “daf”.

Aldin se sumnjiči i da je naoružan plinskim pištoljem pucao na čuvara u mostarskom naselju Zalik, a koji je čuvao radne mašine na gradilištu kraj novog kružnog toka prema mostu Avenija – Sutina.

Uhapšen je ali nije zadržan u pritvoru, a nije mu dugo trebalo da se vrati novim krivičnim djelima.

faktor.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *