MUP RS: Nered u Prnjavoru nisu pravili državljni Srbije

Hronika

U saopštenju se ističe da je Policijskoj stanici Prnjavor, sinoć oko 18 sati, načelnik opštine Prnjavor Siniša Gatarić prijavio da se u hotelu “City” nalaze osobe iz Srbije, koje su došle kako bi izazvale pometnju i probleme prilikom glasanja, te da je potrebno da se reaguje.

Policijski službenici Policijske stanice Prnjavor i Jedinice za podršku Banja Luka su u hotelu zatekli deset osoba, državljana Republike Srbije i dva državljana Republike Srpske/BiH. Izvršenim provjerama kroz bazu podataka “Interpol” utvrđeno je da se državljani Republike Srbije ne potražuju – navodi se u saopštenju CJB Banja Luka.

Takođe, izvršenim pregledom osoba, prostorija, prtljaga kao i putničkih vozila sa kojima su Srbijanci došli, utvrđeno je da kod sebe ne posjeduju predmete “koji su pogodni za izvršenje krivičnih djela ili prekršaja”.

Daljim operativnim provjerama koje su izvršene sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti prijave i boravka stranih državljana u Prnjavoru, utvrđeno je da su u holu hotela i ispred hotela “City” iste večeri javni red i mir narušili D.M, S.G. i S.S., sva trojica iz Prnjavora na štetu M.S. iz Banja Luke, koji se nalazio u društvu državljana Republike Srbije.

Protiv navedenih osoba biće podnošen izvještaj o prekršaju po članu 7.8. i 12. Zakona o javnom redu i miru. O navedenim okolnostima upoznat je Terenski centar za strance Banja Luka, koji su preuzeli državljane Republike Srbije. Iz CJB Banja Luka ističu i da nije bila angažovana Specijalna antiteroristička jednica MUP-a RS, kako su prenijeli pojedini mediji.

Pojedini mediji u RS-u su javili da je među 11 mladića, koji su bili učesnici tuče u Prnjavoru bio i Dragan Đurđević, vođa navijačke grupe “Grobara” koji je 2009. godine hapšen zbog prijetnji novinarki B92 Brankici Stanković i njenoj ekipi emisije “Insajder”.

Nakon što su Srbijanci uočeni u Prnjavoru, gradom se proširila priča da su oni tokom dana napali neke od mještana, poslije čega se ispred hotela “Siti”, u kojem su bili smješteni, počeo okupljati veći broj građana, zahtjevajući da napuste grad, jer se sumnja da su došli zbog lokalnih izbora i izazivanja incidenata u Prnjavoru.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *