Policajac iz Banjaluke uhapšen zbog nasilja u porodici

Hronika

Postupajući tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka zatražio je danas pritvor za policijskog službenika MUP RS, inicijala V.K. (1980.) iz Banja Luke, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Osumnjičeni je 6. maja, oko 19 sati, vršio fizičko i psihičko nasilje nad svojom suprugom u prisustvu njihove maloljetne djece.

Tužilac je stavio prijedlog za određivanje mjere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, te iz razloga vanrednih okolnosti jer je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od deset godina ili teža kazna.

Krivično djelo je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice te što bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda-uznemirenju javnosti, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *