U rijeci Korani utopio se migrant iz Avganistana

Hronika

Nakon što je juče u popodnevnim satima pronađen leš muškarca u rijeci Korani u Cazinu, kao što se i pretpostavljalo, obdukcijom je utvrđeno da se radi o 21-godišnjem migrantu porijeklom iz Avganistana.

Kako je rekla Snežana Galić, portparolka MUP-a USK, mrtvozornik je utvrdio da na tijelu muškarca nisu pronađeni tragovi nasilja, zbog čega je zaključeno nije u pitanju nasilna smrt, već da je nastupila utapanjem u rijeci.

“Prema dokumentima koji su pronađeni kod njega, odnosno azilantskom kartonu, utvrđeno je da se o O. K. M. (1997.) sa područja Avganistana”, istakla je Galić.

Kako saznaje Klix.ba, riječ je o 21-godišnjem Omaru Khanu Momandu.

Njegovo tijelo u rijeci Korani primijetili su mještani naselja Šturlić, na lokalnom kupalištu Bent, juče u 15:55 sati.

Nakon prijave policiji, na lice mjesta izašli su pripadnici MUP-a USK, Civilne zaštite Grada Cazina i Specijalne vatrogasne jedinice koji su izvukli tijelo stradalog iz rijeke. Pretpostavlja se da je nesretni muškarac pokušavao preplivati Koranu kako bi prešao u susjednu Hrvatsku.

Podsjećamo, početkom maja, hrvatska policija je u gradu Slunju pronašla tijelo muškarca, takođe u rijeci Korani, dok je na području Žakanja u rijeci Kupi pronađen drugi leš. U Kupi je nakon nekoliko dana pronađen još jedno beživotno tijelo. Naknadno je utvrđeno da se radilo o migrantima.

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *