Monstrum rođaku silovao od njene šeste godine

Hronika

Zoran T. iz Kalinovika osuđen je na 12 godina zatvora u Okružnom sudu Trebinje jer je punih osam godina seksualno zlostavljao dalju rođaku E. T. (24) s područja pomenutog grada.

Osuđen je za polno nasilje nad djetetom jer je žrtva u vrijeme počinjenja krivičnog djela bila maloljetna.

– Analizom dokazne građe izvedene na glavnom pretresu vijeće Okružnog suda je pouzdano zaključilo da je tužilaštvo dokazalo navode optužnice – saopštio je kratko trebinjski Okružni sud.

Predsjednik sudskog vijeća koje je donijelo presudu Duško Popić kazao je “Glasu Srpske” da je prilikom izricanja kazne za optuženog cijenio otežavajuće to što je zlostavljanje trajalo duži period.

– Kao otežavajuće okolnosti ocijenjeni su i način zlostavljanja, te da je žrtva preživjela traume. S obzirom na to da je u vrijeme počinjenja krivičnog djela djevojka bila maloljetna i da se radi o osjetljivom slučaju, ne mogu otkrivati više detalja – rekao je sudija Popić.

Prema presudi, Zoran T. je od kraja 2000. pa sve do početka 2008. godine napastvovao maloljetnu rođaku. Suđenje u ovom slučaju bilo je zatvoreno za javnost, tako da detalji presude i optužbi protiv osuđenog nisu saopšteni.

Nesrećna djevojka je u vrijeme kada je rođak počeo da je zlostavlja imala šest godina. Njena agonija trajala je sve do njene 14. godine. Nezvanično saznajemo da je u tom periodu rođak imao sa njom seksualne odnose, da je tjerao da ga zadovoljava i na druge načine. Djevojka je o tome sve vrijeme ćutala, čak i nakon što je zlostavljanje prestalo. Ona se, kako saznajemo, povjerila drugarici tek nakon što je odrasla i postala punoljetna. Rekla joj je da je to strašno muči.

– Drugarica ju je natjerala da se javi psihologu, što je ona i učinila. Kada je ljekar čuo njenu potresnu i šokantnu priču, odmah je slučaj prijavio policiji i pokrenuta je istraga kojom je prikupljeno dovoljno dokaza protiv bludnog rođaka nesrećne djevojke – kazao je izvor blizak pravosuđu u ovom slučaju.

Optužnica protiv Zorana T. podignuta je 28. marta prošle godine. On ranije nije osuđivan i hapšen zbog težih krivičnih djela.

Psihičke traume

Tokom sudskog postupka saslušano je više svjedoka, kao i vještaka psihologa. Saslušana je i žrtva, koja je do detalja ispričala kroz kakvu agoniju je prolazila. Saznajemo da su vještaci izjavili da je ona pretrpjela velike psihičke traume koje su vidljive i poslije svega što je proživjela.

Glas Srpske

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *