Uhapšen mladić koji je udario dijete i pobjegao sa mjesta nesreće

Hronika

U saobraćajnoj nesreći koja se juče iza podne dogodila u Sarajevu, povrijeđeno je sedmogodišnje dijete, a vozač automobila koji ga je udario je pobjegao sa mjesta nesreće. Nekoliko sati kasnije, policija je pronašla i uhapsila 23-godišnjeg mladića.

Do nesreće je došlo oko 12.50 sati u ulici Adema Buče do broja 365, u opštini Novi Grad. Tom prilikom automobil “golf 2”, nepoznatog registarskog broja, kojim je upravljao nepoznati vozač, udario je i oborio na cestu sedmogodišnje dijete M. A. iz Sarajeva.

O svemu je upoznat i tužilac sarajevskog Kantonalnog tužilaštva, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci MUP-a KS.

Radeći na pronalasku vozača, policajci Odjeljenja za saobraćajne istrage oko 18.10 sati pronašli su automobil koji je učestvovao u nesreći i vozača S. S. (23) iz Sarajeva.

On je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo nepružanje pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nesreći, te je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata u zadržavanje uhapšenih osoba MUP-a KS.

Faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *