Zaplijenjeno više od kilogram kokaina

Hronika

Na području Brčkog, Bijeljine i Šamca u toku su pretresi na 13 lokacija, tokom kojih je zaplijenjeno više od kilogram kokaina, kao i veća količina oružja i municije, namijenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU, te veća količina gotovog novca, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju se navodi da se pretresi vrše po nalogu Tužilaštva BiH, a meta akcije je 12 osoba koje su pod istragom zbog organizovanog kriminala, povezanog sa krivičnim djelima neovlaštenog prometa droge i neovlaštenog prometa oružja, municije i proizvoda dvojne namjene.

“Tokom pretresa pronađeno je i zaplijenjeno više od jednog kilograma kokaina, kao i veća količina oružja i municije, namijenjenog za krijumčarenje prema zemljama EU, radi korištenja u izvršenju krivičnih djela, te veća količina gotovog novca”, ističe se u saopštenju.

Iz Tužilaštva BiH preciziraju da prema nalogu tužioca iz Posebnog odjeljenja za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, pripadnici policije Brčko distrikta, u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske i Agencijom za istrage i zaštitu BiH, već nekoliko časova realizuju aktivnosti u okviru operacije kodnog naziva “Granica”.

U saopštenju je navedeno da se istražilac Tužilaštva BiH nalazi na terenu, gdje koordiniše aktivnosti u vezi s pretresima i privođenjem osumnjičenih.

Iz Tužilaštva BiH naglašavaju da je u okviru operacije ostvarena značajna saradnja sa partnerskim institucijama Austrije u borbi protiv teških oblika prekograničnog kriminala.

“U interesu istrage, Tužilaštvo BiH u ovom trenutku ne može javnosti davati više informacija niti detalja”, dodaje se u saopštenju.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *