Senada Kobilića likvidirao profesionalac

Hronika

Poznatog sarajevskog mafijaša Senada Kobilića (54) ubio je najvjerovatnije profesionalac pogodivši ga u grudi hicem iz snajpera ispred njegovog kafića „Dom“ u selu Liskovac kod Gradiške.

– Sve je urađeno jako profesionalno; dok je policija došla ubici nije bilo ni traga. Sve podsjeća na slučaj iz Zvornika, kada je, takođe hicem iz snajpera, ubijen Čedo Đokić – rekao je izvor blizak istrazi za Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, policija sada prvo mora utvrditi motiv, odnosno da li je ubistvo povezano sa njegovim vezama sa podzemljem u BiH ili se nešto drugo krije ovdje.

Kobilić je ubijen juče oko ponoći u profesionalnoj mafijaškoj likvidaciji u rodnom selu.

Izvor blizak istrazi rekao nam je da je najvjerovatnije riječ o profesionalcu koji je pucao sa udaljenosti većoj od 100 metara. Da je riječ o iskusnom strijelcu govori i podatak da nije strahovao da puca u Kobilića iako je on za stolom sjedio sa više osoba.

Kasim Grgić, poznatiji po nadimku Cojle, bio je svjedok ubistva. On je za Srpskainfo vidno potresen ispričao da je sve desilo na oko pola metra od njega.

– Bila je ponoć, sjedili smo, mezili, pričali o lovu, o druženju… Dva minuta poslije ponoći čuo se prigušen pucanj, kao petarda, tako nekako. On je poskočio i povikao, „Cojle, vozi me“. Skočio sam, prihvatio ga jer je počeo da pada. Ostali su pritrčali i položili ga na asfalt. Bio je živ još tri ili četiri minuta, ne duže – opisuje Grgić pojedinosti likvidacije koja je mnoge uplašila.

Ovo ubistvo juče je bila glavna tema u Gradiški; ljudi su sa njevericom pričali o tome na svakom mjestu, analizirali slučaj i način izvršenja.

– Preko puta je Senadova kuća, tu ima veliki orah i vjerovatno je odatle pucano. Niko ništa, kao ni mi, nije primjetio sumnjivo. To je precizno izvedeno, jednim hicem u grudi, i zavladao je muk, tišina. Ubica je nestao u noći, niko ništa ni čuo ni vidio nije – kaže Grgić.

On podsjeća da je Kobilić bio društveno aktivan i predvodio mnoge akcije, čak i gradnje doma ispred kojeg je ubijen. Živio je povučeno i, veli, nije imao nikakvo obezbjeđenje.

– Mnogi sada zovu u nevjerici, sa svih strana svijeta. Ne mogu vjerovati da je ubijen. Mještani, njegovi prijatelji se okupljaju, raspituju, mada mnogi nemaju snage za bilo koju riječ – objasnio je Gregić situaciju u Liskovcu, selu desetak kilometara od Gradiške, pored magistralnog puta za Banjaluku.

Svi sada sa velikim interesovanjem prate istragu očekujući da, za sada, misteriozno ubistvo što prije bude riješeno. U protivnom, to bi moglo izazvati čak i međunacionalne tenzije, smatraju pojedini sagovornici Srpskainfo u Liskovcu.

Većina okupljenih ispred policijskih žutih traka nerado je govorila za medije. Samo pojedinci na to pristaju, prvenstveno da bi, kako kažu, demantovali loše vijesti o Senadu. Tvrde da su one fabrikovane i neutemeljene.

Damir Kobilj, kum Senada Kobilića, smatra da se radi o naručenom političkom ubistvu.

– To nema nikakve veze sa kriminalom, niti je Senad kriminalac. Deset godina ga nema nigdje, on je uspješan biznismen, porodični čovjek, pomaže narodu. To se tri godine osmišljava i planira, u to sam uvjeren – kazao je Kobilj.

On napominje da kobne noći nije bio u Liskovcu.

– Da sam bio, možda se ovo ne bi dogodilo. Sjedio je u bašti, ispred Doma sa nekoliko prijatelja. Tu je bio svake noći, na istom mjestu – rekao je Kobilj.

Napominje da je grad u šoku, a selo posebno.

– Svi su šokirani, ovo je kraj krajeva. Mnogi će posle dženaze otići, ja ću to prvi učiniti zajedno sa porodicom, suprugom i dvoje djece. Tu više neću živjeti, ovdje caruje strah – kategoričan je Kobilj.

srpskainfo.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *