Zatražena maksimalna kazna za Sanjina Sefića

Hronika

Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo iznijelo je završne riječi u slučaju Sanjina Sefića, zatraživši maksimalnu kaznu zatvora za dva krivična djela: izazivanje opšte opasnosti i neukazivanje pomoći nakon saobraćajne nesreće.

Postupajuća tužiteljica je prilikom iznošenja završnih riječi napomenula su kroz izjave svjedoka i vještanje dokazali da je krivično djelo bez sumnje počinjeno i da ga je izvršio Sanjin Sefić.

Osim što su zatražili maksimalnu kaznu za Sefića, zatražili su najstrožije kazne za sve ostale, bez ikakvih olakšavajućih okolnosti. Sve, imajući u vidu, da optuženi nije iskazao nijedan vid kajanja.

Za njega je rečeno kako je svjesno počinio krivično djelo, kao i da nije dokazano da je imao amneziju, već da je svjesno organizavao svoj bijeg. Tokom ekstradicije je uložio žalbu.

Napomenuli su kako su svi optuženi za pomaganje u bjekstvu povratnici u krivičnim djelima i da su uživaoci narkotika. Zatražili su najstrožije kazne ali nisu precizirali kolike.

Podsjećamo, Sanjin Sefić se sumnjiči da je 10. oktobra u sarajevskoj ulici Zmaja od Bosne, vozeći velikom brzinom automobilom usmrtio Selmu Agić i Editu Malkoč,studentice Filozofskog fakulteta u Sarajevu.

(klix.ba)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *