Bijeljina: Od juna pronađena 1.263 migranta

Hronika

Na području Policijske uprave Bijeljina od početka juna do danas pronađena su 1.263 migranta koja su predata Graničnoj policiji i Terenskoj kancelariji za strance, rekao je načelnik ove uprave Žarko Ćosić.

Prema Ćosićevim riječima, od početka migrantske krize, u junu je na ovom području otkriveno šest ilegalnih migranata, u julu 446, a najviše ilegalnih migranata u ovoj regiji, njih 637, otkriveno je u avgustu.

Ćosić je rekao da su od početka septembra na području Policijske uprave Bijeljina pronađena 174 migranta.

“Navedeni podaci pokazuju da je u septembru, u odnosu na avgust, smanjen broj ulazaka migranata na naše područje iz susjednih zemalja”, rekao je on.

Pokazatelji o broju pronađenih ilegalnih migranata po Policijskim stanicama ukazuju da ih je najviše pronađeno na području Janje – 623 migranta, na području Policijske stanice Bijeljina dva koja pokriva pogranično područje Semberije otkriveno je 315 migranata, dok je na području Policijske stanice Bijeljina jedan u urbanom dijelu grada otkriveno 98 migranata.

Na području Policijske stanice Lopare do sada je pronađeno 11 migranata, dok je Policijska stanica za bezbjednost saobraćaja otkrila 21 migranta.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *