Vasković pozvan na saslušanje u tužilaštvo

Hronika

Republičko javno tužilaštvo, Posebno odjeljenje za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, uputilo je poziv novinaru i blogeru Slobodanu Vaskoviću na saslušanje u svojstvu svjedoka.

Saslušanje bi se trebalo obaviti 16. oktobra u devet sati, a u vezi njegovih tvrdnji o umiješanosti pripadnika MUP-a RS u “krivično djelo teško ubistvo”. U službenom pozivu je navedeno i da, ukoliko se ne odazove niti opravda svoj izostanak, može biti naređeno njegovo dovođenje putem sudske policije ili kazna od 5.000 maraka.

“Slobodan Vasković se poziva se pristupi u prostorije tužilaštva kako bi bio saslušan na okolnosti koje su mu poznate u vezi sa iznošenjem tvrdnji da su određena lica, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske počinili krivično djelo teško ubistvo”, navedeno je u pozivu koje potpisuje republički tužilac Goran Glamočanin.

Iz tužilaštva je danas saopšteno da Vasković “očigledno izbjegava lično primiti poziv”, jer se ne nalazi na adresi na kojoj je prijavljen, da je odlučeno da mu se ovaj poziv uputi javno, putem sredstava javnog informisanja, “kako bi se izbjegla bilo kakva manipulacija informacijama u vezi sa njegovim pozivanjem”.

mondo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *