Djeca u Šargovcu i dalje strahuju od tajanstvenog vozača bijelog kombija

Hronika

Djevojčica i dječak nižih razreda osnovne škole u Šargovcu juče su u povratku kući imali bliski susret sa tajanstvenim vozačem bijelog kombija koji već danima plaši djecu u ovom banjalučkom naselju.

Jedan od mještana je za Istinito ispričao da je vozač bijelog kombija sa zatamnjenim staklima usporio kada je sustigao djecu koja su se vraćala iz škole. Prema svjedočenju djece, vozač je zaustavio kombi i ponudio da ih poveze, što su oni odbili uz objašnjenje da žive u blizini.

U blizini ovog dijela puta su rijetke kuće, tako da je imao nekoliko minuta na raspolaganju da ih ubjeđuje da uđu u kombi.

– Nema veze što ste blizu, vidim da ste umorni, povešću vas ja, bio je uporan vozač kombija.

– Meni su roditelji rekli da ne sjedam u auto sa ljudima koje ne poznajem, odgovorila mu je djevojčica.

Tako su djeca su odbila ponovljeni poziv i nastavila pješke. Prema njihovom opisu, vozač je proćelav i nosio je tamne naočare za sunce, a u komunikaciji je bio pristojan prema njima.

Izvor Istinito navodi da se u blizini nalazi i kuća oko koje su se kretali ljudi, što je vjerovatno bio još jedan od razloga da vozač prekine sa ubjeđivanjem djece.

– Očekujemo od nadležnih da što prije otkriju o čemu se ovdje radi, jer naša djeca strahuju od odlaska u školu, rekao je mještanin.

Roditelji su prijavili ovaj slučaj policiji, pa je na lice mjesta došla i patrola koja je sačinila zapisnik o vozaču koji već danima mami djecu u bijeli kombi.

U Policijskoj upravi Banjaluka su potvrdili da im je prijavljen ovaj slučaj i da su pokrenuli istragu kako bi identifikovali nepoznatog muškarca, starosti oko 45 godina.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *