Migrant iz Sirije umro u Cazinu

Hronika

Migrant iz Sirije A.Dž. (54) preminuo je prirodnom smrću i pored nastojanja ljekara u Domu zdravlja u Cazinu da mu spasu život, saopšteno je iz MUP-a USK.

Navodi se kako je Policijska stanica u ovom gradu u protekli utorak u poslijepodnevnim satima primila dojavu kako je migrantu pozlilo dok je, skupa sa suprugom, boravio u jednoj privatnoj kući u cazinskom naselju Šturlić.

“Policijski službenici su izašli su na lice mjesta i zatekli A.DŽ. u jako lošem zdravstvenom stanju i njegovu suprugu A.B. Muškarac je odmah prevezen u Dom zdravlja u Cazinu, ali je tokom ljekarskog pregleda i pored nastojanja da mu se sačuva život, podlegao”, navodi su u saopštenju policije.

Dalje se navodi kako su istražitelji Odjela kriminalističke policije PS Cazin obavili uviđajne radnje, ta da je pregledom od strane ljekara ustanovljeno kako nema vidnih povreda na tijelu i da je smrt nastupila prirodnim putem.

Obaviješteno je i Kantonalno tužilaštvo, a obzirom da u događaju nema elemenata krivičnog djela, naloženo je da se tijelo umrlog preda supruzi.

Policijski službenici kontaktirali su predstavnike Međunarodne organizacije za migracije ( IOM ) koji su potvrdili da su oba lica bila registriovana u hotelu Sedra te da će se Policijska stanica Cazin naknadno upoznati o daljim mjerama i ukopu preminulog migranta.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *