Godinu dana zatvora za smrt vozača iz Kneževa

Hronika

Milan Jovanović (20) iz Laktaša osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na godinu zatvora jer je, kako je navedeno u presudi, pijan iz nehata izazvao sudar u kojem je poginuo vozač drugog vozila Milan Knežević (36) iz Kneževa, a teže povrijeđen suvozač Miloš Bekić.

Presuda je donesena u ponovljenom postupku, a Sud je u odnosu na raniji postupak prekvalifikovao krivično djelo i Jovanovića osudio po blažem zakonskom propisu.

U presudi je navedeno da je on, 10. oktobra 2016. godine, u Velikom Blaškom, kod Laktaša, vozeći pijan i nedozvoljenom brzinom od 94 kilometra na čas, audijem prešao na lijevu kolovoznu traku i sudario se s pežoom.

Pežo je, dodaje se, vozio stradali Knežević, a pored njega je kao suvozač bio Bekić. Jovanović je u decembru prošle godine bio osuđen na dvije godine zatvora, ali je tu presudu ukinuo drugostepeni sud i slučaj vratio na novo suđenje.

Presuda je ukinuta po žalbi advokata osuđenog koja se, između ostalog, odnosila na to da u optužnici nije tačno precizirano koliko alkohola u krvi je imao Jovanović.

Nakon ukidanja presude tužilac je izmijenio optužnicu pa je navedeno da je Jovanović vozio sa 1,32 promila alkohola u krvi.

Advokat Živko Bojić je u završnoj riječi isticao da se u ovom slučaju radi o krivičnom djelu iz nehata, što je Sudsko vijeće Okružnog suda u Banjaluci na kraju i prihvatilo.

“Zadovoljan sam izrečenom presudom, jer je sud uvažio moje primjedbe”, rekao je Bojić.

nezavisne.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *