Biznismenu iz Pala zapaljena dva automobila vrijedna 260.000 maraka

Hronika

Biznismenu iz Pala Mirku Petroviću juče ujutru su zapaljena dva skupocjena automobila. Vozila su u potpunosti izgorjela i pričinjena je šteta od oko 260.000 maraka , a tom prilikom nije bilo povrijeđenih, saznaje Srpskainfo.

Petrović je vlasnik veoma uspješnog preduzeća „Stam-Petrović“ iz Pala, a koje se bavi građevinskim radovima.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo rekli su da im je juče oko 3.20 časova prijavljeno da u Ulici Trifka Grabeža u Palama gore dva automobila.

– Pripadnici Vatrogasne brigade Pale, ugasili su požar, u kojem su vozila u potpunosti izgorjela. O svemu je obaviješten dežurni tužilac – rekla je portparol PU Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Petrović je u razgovoru za Srpskainfo rekao da su mu u ovom požaru izgorjeli skupocjeni terenci „audi Q8“ i „mercedes ML“.

– Vozila su u potpunosti izgorjela, a pričinjena mi je šteta od 260.000 maraka. Vozila su bila parkirana ispred kuće, na kojoj se nalaze bezbjednosne kamere. Inspektori će pregledati snimke i utvrditi da li su nešto snimile kamere – rekao je Petrović.

On je dodao da nema drugi komentar i da očekuje da će policija riješiti ovaj slučaj.

Izvor blizak istrazi rekao je da je, prema prvim rezultatima, utvrđeno da je požar najvjerovatnije podmetnut.

– U Palama je juče bio snijeg, pa je policija ogradila šire područje oko Petrovićeve kuće, kako bi pokušali u snijegu pronaći tragove koji bi možda mogli pripadati nekom od napadača – pojasnio je izvor blizak istrazi.

Prema njegovim riječima, veliki broj policajaca angažovan je na ovom slučaju i poduzimaju se brojne mjere kako bi se ovaj slučaj rasvijetlio.

Jedan od stanara ulice gdje je izbio požar rekao nam je da ga je probudio plamen, te da je vidio da gore vozila ispred Petrovićeve kuće.

– Čuo sam da je požar podmetnut, ali ne znam ko bi to uradio. Riječ je o veoma vrijednoj porodici koja se dugo bavi građevinskim radovima. Znam da su pravili pijacu u Palama, a dosta rade i na Jahorini, uglavnom oko održavanja staza – ispričao je ovaj mještanin.

Tokom proteklog perioda, na području Istočnog Sarajeva zapaljeno je još nekoliko skupocjenih automobila, a odgovorni za to nisu uhapšeni.

Prvo je u avgustu prošle godine zapaljen automobil „pasat CC“ Mladenu Lučiću, odborniku DNS-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža.

Par mjeseci kasnije i njegovom stranačkom kolegi zapaljen je „audi A6“ koji je koristio sadašnji odbornik u Narodnoj skupštini RS Aleksandar Glavaš.

Prije mjesec dana u Istočnom Novom Sarajevu podmetnut je požar i pod automobil od penzionisanog policajca Joze Anđića.

Vatrogasci

U Vatrogasnoj brigadi Pale rekli su nam da im je požar prijavljen juče oko 2.50 časova.

– Na lice mjesta upućena su odmah dva vozila i pet vatrogasaca, koji su ugasili vatru i spriječili da se požar proširi. Intervencija je završena u 4.35 časova – pojasnili su u Vatrogasnoj brigadi Pale.

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *