Tužilaštvo traži 20 godina kazne za trostrukog ubicu

Hronika

Tužilac Dragan Slijepčević danas je u Kantonalnom sudu Sarajevo iznio svoju završnu riječ na suđenju trostrukom ubici Neziru Kamenici.

Tužilac je rekao kako je tokom dokaznog postupka dokazao da je Kamenica počinio stravična ubistva očuha Ifeta Kavazovića, majke Zehre i nane Šemse Džabije 2. maja prošle godine u Bogušićima kod Goražda, prenosi Avaz.ba.

Za Kamenicu je zatražio 20 godina zatvora.

Tužilac je podsjetio na nalaze vještaka, kao i iskaze svjedoka. Takođe, podsjetio je na dijelove Kamenicinog iskaza koji je dao u goraždanskom tužilaštvu neposredno nakon zločina.

U tom iskazu stoji kako je Kamenica razmišljao o samoubistvu, o tome kako mu niko nije želio pomoći, kako nije imao svoju sobu niti dovoljno odjeće.

Takođe je govorio kako je razmišljao da svoje ukućane ubije nožem, ali je odustao od toga. Takođe, razmišljao je i da ih ubije vatrenim oružjem, ali ga nije bilo u kući.

Tako se odlučio na sjekire kojima je izmasakrirao svoje najbliže. Sve ovo stoji u njegovoj izjavu, koju je jučer tužilac Slijepčević pročitao, kao i to da je optuženi odustao od samoubistva zbog braće.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *