Jednomjesečni pritvor pljačkašu koji je ubio ženu u Zavidovićima

Hronika

Kantonalni sud u Zenici prihvatio je prijedlog Tužilaštva ZDK i odredio jednomjesečni pritvor Muhamedu Fazliću (31) koji se tereti za ubistvo 77-godišnje starice u Zavidovićima.

Prema navodima iz Prijedloga o određivanju pritvora, Fazlić se tereti da je 14. decembra ove godine oko 10 sati krenuo iz svoje kuće sa namjerom da liši života M.Dž. ponio sa sobom nož, došao do kuće u kojoj živi oštećena, pokucao na vrata koja je otvorila oštećena, izvadio nož te joj zadao više udaraca nožem usljed čega je preminula.

Prema riječima očevidaca, Fazlić je i opljačkao staricu. Reagovala i hitna pomoć, ali je nažalost bilo prekasno. Fazlić je uhapšen u petak naveče nakon što je tijelo starice pronašao komšija.

Pritvor mu je određen iz razloga postojanja opasnosti da će osumnjičeni ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo i zbog toga što je riječ o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora 10 godina ili teža kazna a koje je posebno teško obzirom na način izvršenja, prenosi Klix.ba.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *