Banjalučanin osuđen na četiri i po godine zatvora za pokušaj ubistva

Hronika

Banjalučanina Sašu Kerleca (35) Okružni sud Banjaluka osudio je na četiri i po godine zatvora zbog pokušaja ubistva sugrađanina Njegoša Pepića (34).

Kako navode iz Okružnog suda Banjaluka, istom presudom Kerlecu je u izrečenu kaznu uračunato vrijeme provedeno u pritvoru počev od 6. jula 2018. godine. Njemu je izrečena i mjera sigurnosti oduzimanja predmeta koji je korišten prilikom izvršenja krivičnog djela – sjekire dužine 42 cm.

Kerlec je prethodno sa banjalučkim Okružnim tužilaštvom zaključio sporazum o priznanju krivice, koji je i prihvatilo vijeće Okružnog suda. Zbog niza olakšavajućih okolnosti, dogovorena je kazna ispod zakonskog minimuma. Odbrana je poručila da je optuženi pokazao kajanje i priznao djelo, a Kerlec je takođe istakao da mu je žao zbog svega što se desilo.

Prema optužnici, Kerlec je 6. jula, oko 8.30, u roštiljnici “Đorđe” u banjalučkom naselju Dragočaj bio sa Pepićem, a zatim su se posvađali.

“Kerlec je zatim otišao iz roštiljnice, odvezao se svojim pasatom, a zatim se vozilom vratio do roštiljnice te iz automobila izvadio sjekiru dužine 42 cm. Nju je unio u objekat te Pepiću zaprijetio da će ga ubiti”, navodi se u optužnici.

Potom je, dodaje se, Kerlec prišao Pepiću te ga više puta oštrim i tupim dijelom sjekire udario u glavu.

“Nakon što je Pepić pao na pod, on ga je nastavio udarati rukama i nogama po tijelu”, stoji u optužnici.

Pepić je zadobio višestruke teške povrede opasne po život, zbog kojih je prevezen u Univerzitetski klinički centar Republike Srpske u Banjaluci.

Mještani Dragočaja nakon tog incidenta ispričali su za “Nezavisne” da se napad odigrao nakon svađe, a mladić je ležao u lokvi krvi.

Napadač se, kako su nam tada rekli, dao u bjekstvo, ali su mještani uspjeli zapisati broj registarskih tablica. Policija ga je potom pronašla i uhapsila.

Zločinu je, kako se pretpostavlja, doprinio alkohol, jer su se Kerlec i Pepić družili i veoma dobro poznavali, a prije krvavog obračuna navodno su zajedno pili, ali su se posvađali i ta svađa prerasla je u krvavi sukob.

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *