Bivši policajac uzeo 12.300 KM za sređivanje posla u Vladi RS

Hronika

Bivši policajac Siniša Milovanović (45) iz Banjaluke uhapšen je jer je prevario poznanika za više od 12.000 maraka obećavši mu da će ga zaposliti u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da je Milovanović od januara 2014. do maja 2016. godine u namjeri da pribavi imovinsku korist doveo u zabludu oštećenog.

– On mu se predstavio kao uticajan čovek koji ga može zaposliti, te je od istog u više navrata uzimao novac. Ukupno je od žrtve uzeo 12.300 maraka – rekli su u policiji.

Izvor blizak istrazi pojasnio je kako je Milovanović svojoj žrtvi ispričao da je on zaposlen na veoma važnom poslu i da ima veze i poznanstva u pomenutom ministarstvu, ali i u gradu.

– Milovanović je uvijek bio poslovno obučen i veoma je držao do toga da se predstavi kao čovjek sa jakim vezama. Nekoliko puta ga je kontaktirao i tražio da mu da nešto novca kako bi „podmazao“ određene ljude, odnosno da plati neka dokumenta. Svaki put mu je tvrdio da je posao siguran i da se oko toga ne mora više brinuti – pojasnio je izvor „EuroBlica“.

On kaže da je osim novca, Milovanović od žrtve uzeo i njegovu radnu knjižicu, karton za zapošljavanje kao i diplomu Internacionalnog univerziteta u Tuzli.

– Kada god ga je žrtva pitala kada će početi raditi, Milovanović je govorio da se strpi da ne ide sve tako brzo. Poslije godinu i po muškarac je shvatio da je prevaren i da očito od posla neće biti ništa, pa je odlučio da sve prijavi policiji – pojasnio je naš sagovornik.

Osumnjičeni Milovanović od ranije je poznat po sličnim prevarama i krivičnim djelima. On iza sebe ima i pravosnažne presude, zbog čega je dobio i otkaz u Ministarstvu unutrašnjih poslova RS.

Njegove bivše kolege samo su nam kratko rekle da je riječ o konfliktnoj i problematičnoj osobi.

Ovo nije prvi put da su pojedini lakovjerni Banjalučani bili na meti prevaranata. Tokom 2013. policija je podnijela izvještaj protiv Dalibora Grgića iz Banjaluke zbog sumnje da je takođe varao ljude za posao.

U tom slučaju on je od jednog sugrađanina uzeo 4.000 maraka kako bi mu sina zaposlio u „Elektroprivredu“.

Nakon što je uzeo pare Grgić je nestao, a sin od žrtve ostao je bez posla. Grgića policija sumnjiči za brojne prevare, nekoliko građana je prevario prilikom prodaje automobila.

Uzimao je kapare od njih, a vozilo nikada nije isporučio. Zanimljivo je i da je 2012. godine uhapšen, jer se predstavljao kao blizak rođak tadašnjeg premijera RS, Aleksandra Džombića, i iz prodavnica uzimao robu i nije plaćao.

Odijela i telefoni

Prema nezvaničnim informacijama Siniša Milovanović uvijek je nosio skupocena odela i predstavljao se kao poslovan i veoma uspješan čovek.

– Osim odijela, uvijek je koristio skupocene telefone i tvrdio da poznaje veoma bitne ljude u Banjaluci – kaže naš sagovornik.

EuroBlic

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *