Karan podnio prijavu zbog prijetnji

Hronika

Direktor Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske Željko Karan rekao je da je podnio prijavu u PU Banjaluka zbog ugrožavanja bezbjednosti i prijetnji koje su sinoć njemu i njegovoj porodici uputile osobe koje su bile na protestnom skupu u organizaciji grupe „Pravda za Davida“.

Karan je rekao da se na ulazu zgrade u kojoj stanuje okupila grupa ljudi i da su ga pozivali i putem interfona. On je pojasnio da su u to vrijeme sa njim u stanu bili njegova supruga, kćerka i majka.

– Čula se galama, vika, dreka, psovke, prijetnje i pozivi na to da se obračunaju sa mnom. Uzvikivali su zločinac, saučesnik, ubica, treba ga ubiti, treba ga ubiti, treba da se mi obračunamo s njim, da mi iz njega izvučemo istinu o tom slučaju i tako dalje. Mojoj kćerci i majci je pozlilo i bilo je veoma ružno i gadno. Što se mene tiče, ja ih se ne plašim, ali bila je ugrožena čitava porodica – naglasio je Karan.

Prijetnje Karanu i njegovoj porodici, kako je dodao, upućene su oko 22.30.

– U početku nisam ni shvatio šta se događa jer sam bio u sobi koja se nalazi na drugom kraju stana prema dvorištu i parkingu sve dok nije počela bjesomučna zvonjava na interfon. Tada sam shvatio šta se dešava – rekao je Karan.

Karan je obavio prvu obdukciju tijela stradalog Davida Dragičevića iz Banjaluke poslije čijeg pronalaska su počeli protesti koje predvode otac mladića Davor Dragičević i grupa „Pravda za Davida“.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *