Tužilaštvo zatražilo produženje pritvora za Marka Čolića

Hronika

Zbog pokušaja ubistva novinara Vladimira Kovačevića, banjalučko tužilaštvo zatražilo je jutros da se banjalučkom bokseru Marku Čoliću (32) produži pritvor.

Pritvor mu je u Banjalučkom Okružnom sudu zatražen zbog mogućeg uticaja na saučesnika, a njegovo puštanje na slobodu moglo bi izazvati narušavanje javnog reda i mira zbog težine krivičnog djela.

Gordan Jovišević, advokat Marka Čolića, je rekao da se ovdje ne radi o pokušaju ubistva, već o tjelesnoj povredi.

On je napomenuo da Kovačević ima jednu tešku tjelesnu povredu, a da su ostale lakše.

Podsjećamo da Čoliću pritvor ističe u ponedjeljak, a Okružni sud u Banjaluci mu je nedavno je potvrdio optužnicu kojom se sumnjiči da je zajedno sa Nedeljkom Dukićem koji se nalazi u bjekstvu i za njim je raspisana međunarodna potjernica, počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Podsjećamo, napad na Kovačevića koji je brutalno pretučen metalnim šipkama ispred svog stana, desio se 26. avgusta u banjalučkoj Ulici Banović Strahinje.

Tom prilikom zadobio je teške povrede zbog čega je bio hospitalizovan u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske.

Čolić je uhapšen u septembru zbog sumnje da je sa odbjeglim Dukićem napao Kovačevića i određen mu je jednomjesečni pritvor, koji je potom produžen.

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *