Kamenica osuđen na 20 godina zatvora

Hronika

Kantonalni sud u Sarajevu osudio je Nezira Kamenicu na 20 godina zatvora zbog brutalnog ubistva majke, očuha i bake u maju 2017. godine u Bogušićima kod Goražda. Tužilaštvo je sve vrijeme tvrdilo kako je Kamenica pomno planirao ovo ubistvo i zatražilo je najstrožu kaznu.

Kamenica je nakon ubistva bio smješten u Psihijatrijsku kliniku “Jagomir” u Sarajevu gdje je bio na posmatranju, a vještaci su tada utvrdili da je sposoban da prati suđenje.

On je istakao da je, u periodu kada je živio s ocem i maćehom, bio maltretiran i istjerivan iz kuće, te da je, kada se preselio kod majke i očuha, pao u depresiju.

Prema navodima iz optužnice, Kamenica je, smatrajući da ga bližnji maltretiraju radom u malinjaku te da nije u redu što nema mobitel, unio tri sjekire u kuću, od čega je jednu sakrio iza leđa, prenosi “Avaz”.

Kamenica je 2. maja 2017. godine u 19.00 časova u Bogušićima riješio da, na okrutan i podmukao način, pobije ukućane.

Očuha Ifeta, koji je bio za kompjuterom, s leđa je udario po glavi i tijelu, u trenutku kada je ušla njegova majka Zehra.

Kamenica je jednu sjekiru zabio u vrata, a drugom udarao majku po rukama, glavi i tijelu, zadavši joj šest udaraca.

Baku Šemsu je napao sjekirom u njenom krevetu na spratu, udarivši je pet puta.

Potom je tijela odvukao u kadu i pokrio dekom, a iz džepova im uzeo novac za autobusku kartu do naselja Ilidža u Sarajevu, gdje se narednog dana predao.

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *