POLICIJA GA BRUTALNO PRETUKLA: Strahinji pukla slezina od batina! (FOTO)

Hronika

Strahinja Pandurević (19) iz Pala završio je na operacionom stolu bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu, gdje mu je odstranjena slezina, nakon što je, prema njegovim riječima, prilikom davanja izjave u Policijskoj stanici Pale bio brutalno pretučen.

Međutim, iz Policijske uprave Istočno Sarajevo tvrde da je on prevezen u bolnicu zbog toga što se požalio na bolove u stomaku, a kažu da će, ako se utvrde propusti policajaca, za to odgovarati.

Prema nezvaničnim informacijama, Pandurević je uhapšen zbog pokušaja iznude veće količine novca od jedne žene.

Strahinjin otac Željko Pandurević kaže da je njegovog sina tražila policijska patrola i rekla da treba da se javi u Policijskoj stanici Pale, a sve zbog sumnje da su „slali neprimjerene SMS poruke“.

– Sve se dešavalo 8. januara. On nije bio tada kući te je, kasnije, sam otišao do policije, negdje oko 10 časova ujutru. Pošto se nije vraćao kući pitao sam se šta je s njim, ali su mi iz policije rekli da tamo nije ni dolazio. Oko 21 sat smo dobili poziv iz bolnice „Srbija“ u Istočnom Sarajevu uz napomenu da je stanje urgentno. Rekli su nam da je Strahinja na operacionom stolu, da mu je pukla slezina, nalazi se u kritičnom stanju i hitno ga moraju operisati, što su kasnije i uradili – priča u jednom dahu Pandurević.

Agonija

Dodaje da su tek kasnije saznali kakva se agonija dešavala u prostorijama PS Pale.

– Njega su tukli inspektori na ispitivanju iako im je on, kao što je i nama ponovio nakon operacije, rekao da nema nikakve veze s navedenim porukama, niti zna da li je neko od društva u kome se nalazio prethodnog dana nekome slao bilo kakve poruke. Umjesto da civilizovano obavljaju svoj posao oni su momka pretukli do te mjere da je izgubio slezinu i da je mogao izgubiti život. Mom Strahinji su sekunde odlučivale da li će preživjeti, pa se pitam odakle pravo policajcima da na takav način „ispituju“ ljude. Ko sebi daje za pravo da bilo koga pretuče do te mjere da mu se ljekari bore za život – ističe Pandurević.

On je revoltiran cijelom situacijom i događajem i kaže da se neće smiriti dok sudovi i tužilaštvo ne riješe ovaj slučaj. Dodaje da se već obratio nadležnim organima, kao i organizacijama za zaštitu ljudskih prava.

– Samo želim da odgovorni pojedinci, koji su učestvovali u ovom brutalnom prebijanju, odgovaraju kako se ovi traumatični događaji ne bi nikome ponovili i da zbog pojedinaca ne bude bačena sjena na pripadnike policije koji odgovorno rade svoj posao – zaključio je Pandurević.

“Žalio se na bolove”

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo potvrdili su da su 8. januara pozvali u službene prostorije Pandurevića, zbog sumnje da je počinio krivična djela ugrožavanje sigurnosti i iznuda.

– Nakon hapšenja on je sproveden u prostorije za zadržavanje. Poslije izvjesnog vremena Pandurević se požalio na bolove u stomaku, te je odmah od strane policajaca prevezen u Dom zdravlja Pale, odakle je upućen u Bolnicu Srbija, gdje je operisan – rekli su u policiji.

Oni su dodali da će, ukoliko se utvrdi da postoji eventualna krivična i disciplinska odgovornost policijskih službenika tokom postupanja, biti preduzete zakonom predviđene mjere.

Istraga o iznudi

Prema nezvaničnim informacijama, policija vodi istragu po prijavi da su nepoznate osobe pokušali da iznude novac od jedne žene iz Pala.

Ovoj ženi je prvo ostavljeno pismo na brisačima vozila, a zatim su nepoznate osobe počele slati sms poruke i pokušali od nje iznuditi 30.000 evra. Tokom istrage policija je prikupila informacije da se Strahinja Pandurević može dovesti u vezu s ovim djelom. On je zbog toga prvo pozvan kao svjedok u policijsku stanicu, da bi ga potom uhapsili.

Srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *