Vozač iz BiH se ugušio dok je čistio u cisternu

Hronika

Vozač kamiona cisterne umro je od gušenja dok je čistio unutrašnjost spremnika na javnom parkingu u Vilafranki, u italijanskom okrugu Verona.

 

Pretpostavlja se da je 44-godišnji vozač, državljanin BiH, preminuo u četvrtak 17. januara u večernjim satima, piše Corriere del Veneto.

 

U petak ujutro trebao je cisternu napuniti polistirenom, ali se nije pojavio na utovaru. Njegova kompanija je preko GPS detektora locirala cisternu i uputila poziv hitnim službama.

 

Policijska patrola, vatrogasna i ekipa hitne pomoći u petak oko podne došle su do cisterne u industrijskoj zoni Vilafranka. U unutrašnjosti spremnika otkrili su beživotno tijelo vozača kojem nije bilo spasa.

 

Pretpostavljeno se da je vozač pokušavao očistiti unutrašnjost cisterne, a umro je od gušenja nitroznim gasovima koji su ostali u spremniku nakon transporta.

 

Vozač je bio državljanin BiH koji je živio u Italiji, gdje je radio za tamošnju kompaniju za drumski prevoz. Na mjesto tragedije u Vilafranku stigao je s praznom cisternom, nakon što je istovario teret u La Speciji.

 

radiosarajevo.ba

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *