Zirojević priznao krivicu za trgovinu narkoticima

Hronika

Tužilaštvo BiH predložilo je izricanje kazne zatvora od tri godine i šest mjeseci za optuženog Momčila Zirojevića (59) iz Bijeljine koji je u potpunosti priznao krivicu za neovlaštenu proizvodnju i promet opojnih droga.

 

Iz Tužilaštva je saopšteno da je predložena kazna u skladu sa ulogom optuženog u izvršenju ovog krivičnog djela.

 

U skladu sa sporazumom, od optuženog će se oduzeti predmeti korišteni u izvršenju krivičnog djela, uključujući mobilni telefon i SIM karticu, te 2.085 stabljika opojne droge marihuana – skank i specijalna oprema sa klimatskim i tehničkim uslovima namijenjenim za proizvodnju i uzgoj opojne droge.

 

Od optuženog se oduzima iznos od 10.000 KM na ime protivpravno stečene imovinske koristi.

 

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi je u potpunosti priznao odgovornost za počinjeno krivično djelo te se odrekao prava na suđenje, kao i prava na žalbu na presudu koju mu na osnovu sporazuma izrekne Sud BiH.

 

Sporazum je proslijeđen Sudu BiH na razmatranje.

 

U akciji “Damar” koju su sproveli pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH uz pomoć pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske, te saradnju MUP-a Austrije i MUP-a Srbije u septembru prošle godine, uhapšena su tri lica koja se sumnjiče za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

 

Tada su uhapšeni državljanin BiH i Srbije Zoran Simić, državljanin Srbije Milutin Vukosavljević i državljanina BiH Momčilo Zirojević, a pretres je izvršen na više lokacija na području Bijeljine i Vukosavlja.

 

U akciji je otkrivena plantaža sa specijalnim klimatskim i tehničkim uslovima za uzgoj skanka sa visokim udjelom opojne supstance THC, a trojica uhapšenih su se teretila da su kao organizovana kriminalna grupa vršili uzgoj i proizvodnju skanka sa namjerom krijumčarenja na ilegalno narko-tržište Austrije, gdje se prodaje po cijeni od oko 3.400 evra po kilogramu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *